A Search Engine Optimization, avagy a SEO jelentése egy szóval keresőoptimalizálás, lényege, hogy ha egy böngészőben keresést indítunk egy adott szóra, az a kifejezés a számunkra legkedvezőbb módon jelenjen meg.

A SEO-t két nagy részre tudjuk bontani: On-site SEO, Off-site SEO.

AZ ONE-SITE SEO köreibe tartoznak azon tényezők, amelyek által hatással lehetsz a saját weboldaladra. Ezek technikai részletek, például a Google ezek alapján fogja rangsorolni a weboldaladat. Ide tartozik többek között az SSL használat, navigáció, képek, kifelé mutató linkek, 400-as oldal, belső linkek, URF struktúra, címsorok, a tartalom minősége és frissessége, sebesség, mobilos elérhetőség stb..

OFF-SITE SEO tényezői azok az elemek, amelyekre már nehezebben tudsz ráhatással lenni. Ezek a tényezők az ONE-PAGE SEO-t követik. Ahhoz, hogy ez jól működjön, rendelkezned kell egy ütős termékkel, ezek gyakorlatilag a külső reakciók a weboldaladra. Nézzük, mik tartoznak ide: PR cikkek, tartalommegosztás, videók, értékelések, bizalomépítés, influencer kapcsolattartás, blogok, fórumok stb..

Sokan sokféleképpen értik és használják a SEO fogalmát. Lényege, hogy minél több, célzott látogatód legyen, olyanok találjanak az oldaladra, akiket valóban érdekel.

A SEO-t mindig elemzéssel kell indítanunk, fel kel mérni a weboldal fontos paramétereit, amelyek érintik a célközönségünket.

Első lépés, hogy a Google értse, hogy pontosan miről szól a weboldalad, ez által szükséges jó tartalmakkal feltöltened, erről már korábban írtam az OFF-PageSEO-nál.

A tartalomgyártás egy folyamatos munka, ezzel mindig foglalkozni kell. Ez a lelke mindennek.  Általánosságban azt lehet mondani, hogy ha a megfelelő és jó tartalommal feltöltöd a weboldalat, a Google nagyjából 6-10 hónap alatt már érti, hogy pontosan miről is van szó. Ez a tartalom lehet akár blog, cikk, de ide beleértjük magát a terméket is. Ez egy türelemjáték, be kell érnie a folyamatnak és onnantól nagy sikereket tudsz elérni.

Fontos, hogy ne add fel, mert egy hosszabb, de gyümölcsöző időszakról beszélhetünk.

Ne feledd: A SEO célja, hogy,,megtaláld és kiépítsd a lehető legjobb utat, ami a célközönségedet eljuttathatja hozzád!”

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!