A legjobb magyar tárhelyszolgáltatók kiválasztása nem túl egyszerű feladat. Mindenkinek megvannak a saját szempontjai amikor szolgáltatót választ. Mi a lista elkészítésénél több szempontot is figyelembe vettünk. Egyrészt a saját tapasztalatainkra tudtunk hagyatkozni. Természetesen a mi szolgáltatónk is benne van a top 10-be, de nem szeretnénk megkülönböztetni egy szolgáltatót sem.  Viszont nekünk nagyon jó tapasztalataink vannak eddig velük. Az ügyfeleinknek is az általunk javasolt szolgáltatók közül javasoljuk a választást.

Sokan úgy gondolnak erre mint egy egyszerű feladatra. Viszont nem elhanyagolandó ez a terület sem,hiszen a megfelelő tárhely szolgáltatás az alapja weboldalunk megfelelő működésének.

 A következő szempontokat érdemes szemügyre vennünk a szolgáltató kiválasztásánál:

 1. Tárhely mérete

A weblapunk mérete ténylegesen általában csak 100 MB körül van. Viszont a feltöltött tartalmak mennyisége jócskán feltornázhatja a foglalt területet. Weblapkészítésnél javasolt optimalizált fényképeket használni, így könnyen elkerülhetjük a tárhelyünk idő előtti kihasználását. Valamint a több  megabitet foglaló fotók gyakran lassíthatják is a weboldalunkat. Erre a célra lehet különféle segédprogramokat használni , vagy vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett ingyenes online felületek is. Be is mutatunk egy közkedvelt felületet:

https://imagecompressor.com/


Nagyon egyszerű a használata. Csak fel kell töltenünk  a fotókat , majd a végén az optimalizált képeket egy gombnyomással le is tudjuk tölteni.

A céges levelezés is sokat dominálhat egy tárhely kiválasztásánál. Általában egy vállalkozás több email fiókot használ az ügyintézésnél. Sokan nem tudják,hogy az emaileket is a tárhelyünkön tároljuk. A tárhely szolgáltató értesítést küld nekünk amikor a tárhelyünk eléri a maximum kihasználtságot. Itt az ügyfelek sokszor meglepődnek: Ilyen hamar megtelt a tárhelyünk?

Abban az esetben ha nem szelektáljunk időnként az emaileket, akkor a kisebb tárhelyek hamar megtelhetnek.  Ilyenkor két lehetőségünk maradt. Nagyobb tárhely csomagra kell váltanunk,vagy időnként felügyelni kell valakinek a levelezést.

Sokan szokták kérdezni : mekkora tárhely ideális egy egyszerű weboldalhoz?

Igazából ez főleg a weboldal tényleges tartalmának a függvénye. Egy egyszerű bemutatkozó oldalra már akár 2 Gb is elég lehet. Később ezeket úgyis lehet bármikor bővíteni. Viszont amint az előbb említettük itt több tényező is befolyásolja a szükségesség mértékét.

 1. Árak

Nem mondjuk,hogy mindig a legdrágább tárhelyek a legjobbak, de általában a minőségi tárhelyeknek meg kell fizetni az árát. Viszont ha kiszámoljuk ezek se olyan eget rengető árak. Remekül ütemezett fizetési határidők közül tudunk választani. Szolgáltatója válogatja, de általában három lehetőség közül lehet választani:

 1. Havonta
 2. Fél évente
 3. Évente

Aki komolyan veszi a vállalkozását az nem ezt veszi elsődleges tényezőnek. Inkább nézzük meg milyen szolgáltatások vannak az árban,és a visszajelzések alapján válasszunk. Amennyiben elbizonytalanodtál nyugodtan kérd ki egy szakértő véleményét.

 1. Szolgáltatások a tárhelyhez

Nagyon sok tárhelyszolgáltató van már a piacon. Nehéz kiszűrni a megfelelő szolgáltatókat. Ebben próbálunk most nektek segíteni. Ezek már általában alap dolgoknak számítanak, de láttunk már mi is furcsa dolgokat.

 • biztonsági mentés
 • ssl tanúsítvány
 • megfelelő ügyfélszolgálat
 • cpanel

Most pedig jöjjön a tárhely szolgáltatók top 10-es listája:

 1. Profi tárhely – 5,0
 2. Elin.hu -5,0
 3. WebHostIcon – 5,0
 4. Dima Kft – 5,0
 5. MikroVPS – 4,8
 6. Webonic – 4,6
 7. Tárhely.eu -4,7
 8. Rackforest-4,4
 9. Forpsi- 4,1
 10. Dotroll – 4,0

 

A listát az interneten található ügyfél-véleményekből állítottuk össze. A pontszámokat a google és a facebook oldalán lévő pontszámok átlagából számoltuk ki.

 

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!