A megírt szöveg és átgondolt design mellett képek segítségével tudjuk legjobban megragadni az olvasó figyelmét.

Egy jó kép segít szemléltetni az adott tartalmat, megerősíti a szöveges részek mondanivalóját, hatást gyakorol és cselekvésre ösztönöz.Mutatjuk hol szerezhetsz be ingyen ilyen tuti képeket.

Sokan éreznek késztetést, hogy a Google kereső által megjelenített képeket egy egyszerű jobb egér klikk-mentés másként mozdulattal letöltsék és használják fel azonnal céges állás hirdetéshez vagy blog bejegyzéshez. Kevesen tudják, de a Google képkeresésben a keresőeszközök beállításainál lehetőség van arra, hogy szabadon felhasználható vagy szerkeszthető képet keressünk. Ha minden kötél szakad, csak akkor használd ezt a megoldást, elég hosszadalmas amúgy is a szerzői jogi kitételeket átböngészni.

 

INGYENES, JOGTISZTA FOTÓ LELŐHELYEK

Egy kezdő vállalkozó vagy hobbi blogger nem engedheti meg magának még azt 1-2 dolláros kiadást sem, amit a fizetős stock fotó oldalak kérnek egy-egy képért. Egy blog bejegyzéshez legalább két kép szükséges (nyitókép + egy a szövegtörzsbe), rendszeres publikálás esetén havi szinten meglehetősen megterhelné az illető pénztárcáját. Szerencsére végtelen azon oldalak listája, ahonnan ingyenesen tölthetünk le képeket és használhatjuk fel weboldalunkon anélkül, hogy tartanunk kellene a számonkérésektől. Mi megspóroljuk neked az időt, megkerestük a 5 top ingyenes stock fotó oldalt:

#1 Piaxabay

Körülbelül 1,8 millió kép közül válogathatsz, amelyekre kategóriák, kulcsszavak segítségével kereshetsz. A képek szabadon másolhatók, módosíthatók és terjeszthetők akár üzletszerzési céllal is, a készítő engedélye és díjazása nélkül. Magyarul Facebook és blog bejegyzésekhez nyugodtan használhatod.

Fizetős Shutterstockképeket is fogsz találni külön találatként. Ne ijedj meg, ezek a szponzorált képek a Pixabay anyagi támogatása érdekében vannak, azért hogy lehetővé tegyék más professzionális fotók megjelenését is.

#2 FoodiesFeed

A foodesfeed.com azok számára kincsesbánya, akik vendéglátással vagy ételekkel foglalkoznak. Találsz képet reggeliről, ebédről, vacsoráról, egészségesről, fastfood-ról, kínai tésztáról, hamburgerről. Egyszóval mindenről, ami kaja. Ha gasztroblogger vagy (és éppen kifogytál a képekből), vagy táplálkozási tanácsadással, diétával foglalkozol, esetleg szórólap képet keresel az új bistródnak, itt megtalálsz mindent (is 😊) amire szükséged van.

#3 Unplash

Az unplas.com attól különleges, hogy fotóművészek küldik be képeiket, amit te szabadon felhasználhatsz. Pozitívuma, hogy vannak külön képkollekciók, amik egy adott témáról szólnak. Ha regisztrálsz, akkor követhetsz témákat és tölthetsz fel te is fotókat.

#4 Pexels

Az egyik legismertebb képmegosztó oldal, óriási választékkal. A képek mellett videó anyagokat is találsz, sőt magyar szavakra is kereshetsz.

#5 Canva

A Canvaeredetileg nem képtár, hanem egy ingyenes, online képszerkesztő (egyébként a legjobb és legkönnyebben használható). De ha létrehozol egy új tervet (szinte az összes platformra megfelelő méretű képet tudsz készíteni, anélkül, hogy romlana a minősége vagy a méretezéssel kellene bajlódnod), akkor sok ingyen felhasználható stock fotót fogsz találni. Ez az oldal tökéletes kezdő, alacsony költségvetésű vállalkozásoknak vagy egyéni vállalkozóknak. Akik ötlet hiányban szenvednek se aggódjanak, mivel kimeríthetetlen a sablonok száma – és azokat még tovább lehet szerkeszteni, személyre szabni. Inspirálódásképpen is érdemes ide látogatni.

Ha mégsem találnál kedvedre való képet, itt egy lista olyan oldalakról, ahol pénzért vehetsz képeket:

 

Segítsünk mi képet keresni? Keress fel minket!

Ha tetszett ez a cikk, kérlek oszd meg másokkal is!