Miután elkészült a vállalkozás weboldala, minden profi vállalkozástulajdonosnak második lépésként szüksége van egy professzionális / céges e-mail címre, amiben a vállalkozás neve is szerepel.

Ez a céges e-mail cím segít elnyerni a weboldal látogatójának bizalmát, de ugyan úgy bizalomgerjesztő hatása van más ügyfelekkel való kapcsolattartás során is.

A Google termékcsaládon belül a Gmail ezt lehetővé teszi számodra. Ebben a cikkben be is mutatjuk hogyan kötheted össze pár kattintással a céges, egyedi domain nevű e-mail címedet a Gmail levelezővel.

 

Mi az a professzionális / céges e-mail cím?

A profi email címben szerepel a vállalkozásod neve, például kata@fotostudio.hu. Az olyan ingyenes email szolgáltatóknál mint a Gmail létrehozott fiókok, mint például a kata.fotostudio@gmail.com nem alkalmasak egy jól működő üzleti kapcsolattartás fenntartására, mert egyáltalán nem tükröznek professzionalistást. Az ügyfelek és más vállalkozók is sokkal jobban bíznak meg benned, ha a weboldaladon és névjegykártyádon egy profi e-mail címet találnak.

Ehhez ugye domain névre és tárhelyszolgáltatóra van szükséged. Ezekről itt már írtunk korábban.

Ha már megvan a céges e-mail címed ( és természetesen van már egy Gmail fiókod is), akkor alább mutatjuk hogy történik az összekötés

 

Miért éri meg összekötés?

Az email egy üzleti vállalkozás egyik legfontosabb kommunikációs eszköze. Ha elmulasztasz egy fontos levelet (mert nem működik jól a levelező rendszered), akkor akár komoly bevételektől is eleshetsz.

A sok tárhelyszolgáltató e-mail szervere nem megbízható, korlátozó szabályokat alkalmaz. Ezzel szemben a piacvezető Gmail havi 1,5 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik -nyilván nem véletlenül.

 

Gmail összekötés – lépések

  1. Kattints a jobb oldalt található fogaskerék ikonra és a lenyíló menüben válaszd a Beállítások menüpontot

  1. Ezt követően a Fiókok és importálás fülön keresse meg az “E-mailek ellenőrzése más fiókokban” sort, majd klikkeljen az “E-mail fiók hozzáadása” gombra.

  1. A felugró ablakban add meg a céges e-mail címet amit hozzá szeretnél adni a Gmail-hez

 

  1. Válaszd az ’emailek importálása POP3 fikókból opciót

 

  1. Az ezt követő lapon meg kell adnia a kiszolgálóadatokat. Ezt az email szolgáltatódtól kapod meg. A leggyakrabban használt cPanel kezelőfelületen így éred el az adatokat:

5/a Cpanel kezelőfelület / email /email fiókok

5/b Eszközök csatlakoztatása

5/c  Postafiók adatok a cPanel felületen:

  1. A megjelenő kiszolgálóadatokat állítsd be a Gmailben:

  1. Következő lépésként válaszd az “Igen, szeretnék az kata@fotostudi.hu (itt természetesen a te mail címed szerepel) nevében e-mailt küldeni” opciót. . És add meg a kimenő kiszolgáló adatait is.

8. Végül a kiküldött emailben erősítsd meg a csatlakozási szándékodat

 

Szuper! Most már benn is vagy ‘Narniában’ és boldogan használhatod a céges levelezésedet a Gmail rendszerén keresztül.

Ha tetszett ez a cikk kérlek oszd meg másokkal is.