Az online megjelenés napjainkban kulcsfontosságú tényező, és azt a vállalkozást nem is igazán veszik komolyan, amelyik nem fektet erre hangsúlyt. A cikk hátralevő részében megmutatom, hogyan tudsz létrehozni céges Facebook oldalt röpke fél óra alatt! Csináld velem!

Az alapok

Nyisd meg asztali gépről, vagy laptopról a Facebook fiókodat. Majd lépj a személyes profilodra. A profilod jobb felső részében kattints a „Létrehozás” gombra.

majd válaszd ki a lenyíló menüből az „Oldal” lehetőséget. A következő felületen megadhatod a leendő oldalad nevét, a vállalkozásod kategóriáját és leírását (ezeken később is tudsz változtatni). A kategóriából úgy tudsz választani, hogy elkezdesz beírni akár 1-2 betűt, egészen sok vállalkozással kapcsolatos kategórialehetőséget mutat fel a Facebook, de természetesen mást is megpróbálhatsz. Ha készen vagy, akkor nyomd meg az Oldal létrehozása gombot. Ezután feltöltheted az oldalad profilképét és borítóképét is, majd kattints a „Mentés” gombra.

Gratulálok, sikeresen létrehoztad a Facebook üzleti oldalad!

Ha korábban már csináltál ilyen oldalt, akkor ne lepődj meg, hiszen az új Facebook felületen kicsit máshogy néz ki az oldal kezelője. Ez nem feltétlenül baj, ugyanis az új felület sokkal felhasználóbarátabb lett, könnyebb kiigazodni rajta. Ráadásul a kezelőfelület segít neked az oldalad beállításában és még tippeket, tanácsokat is ad! Kezdjük az elején!

Nyisd meg a facebookon a kezdőoldalt.

A bal oldali menüben válaszd ki az oldalak menüpontot.

Majd válaszd ki az oldaladat.

Névjegy

Ha egy kicsit lejjebb görgetsz az oldaladon középtájt, akkor megjelenik az alábbi képen látható box. Hagyd, hogy a Facebook végigvezessen a kitöltésen!

Itt az „Oldal kitöltése” gombra kattintva kitöltheted a névjegyedhez tartozó információkat.
 
Első körben beállíthatod a telefonszámot, webhelyet, e-mail címet és a nyitvatartást.

A Mentés és folytatás gombra kattintva egy olyan felületre kerülsz, ahol ellenőrizheted és szerkesztheted az eddig megadott adatokat, illetve további adatokat is megadhatsz. Juss el a  „Továbbiak” részhez.

 

Ide bemásolhatod az Adatvédelmi szabályzatod, vagy a szabályzat elérhetőségének a linkjét. Alatta megadhatod az Impresszumot, ahol a vállalkozói adataid, elérhetőségeid szerepelnek. A Termékek szövegdobozban feltüntetheted az általad nyújtott szolgáltatásokat, vagy termékeket és alatta a Kiegészítő információknál beírhatsz egyéb adatokat is. Ha terméket forgalmazol, akkor ide esetleg a szállítási költségeknek és módoknak érdemes bekerülniük.

Az Árkategória megadása után eljutsz az Egyéb fiókok részhez. Itt megadhatod más fiókjaid elérhetőségét: például Instagram, Whatsapp, stb. Ha végeztél, akkor ne keress Mentés gombot, mivel a rendszer automatikusan elmenti a beállításaidat.

 

A bal oldali menüoszlop

Ebben az oszlopban találod az oldalad beállításával, közzétételével, hirdetésével kapcsolatos eszközöket, a beérkező üzeneteket és a Beállítások menüpontot.

A CTA gomb

A Call To Action gomb megadására is lehetőséged nyílik az üzleti oldaladon. Az oldal jobb felső részében van egy olyan gomb, hogy „Gomb beállítása”. Rákattintva rengeteg lehetőséget felajánl az ablak, válaszd ki azt, ami a vállalkozásodnak a legmegfelelőbb.

A bal oldali menüt görgetni is tudod. Görgess az aljára. Ott találod a beállítások menüpontot.

 

Kattints rá! Itt megjelenik egy újabb menü, amiből először a „Szerepkörök az oldalon” menüponttal fogunk foglalkozni.

Szerepkörök

A „Szerepkörök az oldalon” menüpontra kattintva beállíthatsz további résztvevőket az oldaladra. Az e-mail cím beírása mellett kiválaszthatod, hogy az adott illetőnek milyen jogosultságot szeretnél adni. Ezek a lehetőségek az admin, szerkesztő, moderátor, hirdető, elemző.

Lépj vissza az oldalad kezdőlapjára.

Kattints rá itt az oldalad nevére, és visszaugrik a főoldalra. Itt legörgetve újra válaszd ki a beállítások menüpontot.  Majd itt találod a következő fontos beállítást:

Sablonok, lapfülek

A „Sablonok és lapfülek” menüpontban a „Módosítás” gombra kattintva megjelennek a sablonlehetőségek, amiből vállalkozóként a Normál, a Szolgáltatások vagy az Üzleti közül érdemes kiválasztani a megfelelőt. A „Lapfülek” résznél kikapcsolhatod a szükségtelen dolgokat.

 

Amennyiben ezt is beállítottad, készen is vagy! Ezután már elkezdheted az első tevékenységeidet az új Facebook oldaladon!

 

Ha tetszett ez a cikk, ne felejtsd el másokkal is megosztani!