Az online megjelenés nem áll meg egy weboldalnál és egy Facebook oldalnál. Ha szeretnél több vásárlót vagy követőt szerezni, akkor itt az ideje annak, hogy bővítsd az online megjelenésed egy céges Instagram oldallal is! Az Instagram kicsit máshogy működik, mint a Facebook, ezért akár innen is jöhetnek új követők vagy vevők!

Miért hasznos egy Instagram fiók?

Ahhoz, hogy követőket szerezz, nincs más dolgod, mint a Beállítások menüben az Adatvédelem és biztonság menüpontban engedélyezni a fiókod láthatóságát, azaz kivenni a pipát a „Privát fiók” nevű mező elől. Ezzel nem csak a meglévő követőid láthatják a tartalmaidat, hanem akár teljesen idegenek is. Hihetetlen vagy sem, az Instán sokkal hamarabb gyűlnek az organikus követők, mint Facebookon. Ha bekövetsz embereket vagy vállalkozásokat, és nekiállsz a tartalomgyártásnak, akkor egy egészen szép organikus követőtáborra tehetsz szert. Persze vannak még ennél kifinomultabb eszközök is egy Insta fiók felfuttatására, melyekkel gyorsabban építhető fel nagyobb követőtábor, jobban konvertáló tagokkal. De most inkább kezdjük az elején. Szeretnéd tudni, hogy mégis hogyan hozz létre egy üzleti fiókot az Instán? Megmutatom lépésről lépésre.

Az első lépések: regisztráció és alapadatok

Ha nincs még Instagram fiókod, akkor regisztrálj és töltsd ki az adataidat. Ez pillanatok alatt megvan. A regisztráció során előfordulhat, hogy az e-mailben kapott kódot nem fogadja el a rendszer, ekkor kérj új kódot a regisztrációs ablakban. Ez már szokott működni. Ha készen vagy a regisztrációval, csinosítsd ki a profilod! Töltsd ki az adataidat, mutatkozz be, add meg a webhelyed és tegyél fel egy profilképet. Ha ezekkel is megvagy, jöhet az üzleti fiókká konvertálás!

 


Instagram applikáció

Ha szeretnéd a létrehozott profilodat üzleti profillá konvertálni, akkor vedd elő a mobilodat, töltsd le az Instagram applikációt, majd lépj be a felhasználóddal! Sajnos vagy nem sajnos, innen tudod a legegyszerűbben megcsinálni az üzleti fiókká konvertálást. Szerencsére az applikáció könnyen kezelhető, és egyszerűek a lépések benne.


Váltás üzleti fiókra!

Bejelentkezés után kattints a „Profil módosítása” gombra.

 

 

Itt a beírható adatok alatt lesz egy link: „Váltás professzionális fiókra”. Kattints rá.

Majd a bejövő négy darab információs képernyőn kattints a „Tovább” gombra.

Ekkor elérkezel a kategória kiválasztásához, illetve beállíthatod azt is, hogy a kategória címke megjelenjen-e az Insta profilodon. Kattints a „Kész” gombra.

A következő ablakban kiválaszthatod, hogy inkább tartalomkészítéssel vagy inkább vállalkozással foglalkozol-e. Én az előző felületen a vállalkozást adtam meg kategóriának, így ne ijedj meg, ha más kategória esetén más kérdést kapsz itt. Válaszd ki a neked megfelelőt és kattints a „Tovább” gombra.

 

Az elérhetőségeid ellenőrzése utáni képernyőn eldöntheted, hogy szeretnéd-e összekapcsolni az Instagram fiókodat a Facebook fiókoddal. Megteheted, hogy kihagyod, de akár össze is kapcsolhatod a kettőt. Ha ezt a lépést kihagyod, akkor készen is van az Instagram üzleti fiókod! Amennyiben mégis összekapcsolnád őket, úgy add meg a Facebookhoz tartozó bejelentkezési adataidat. Ezután készen is vagy!

 

A következő képernyőn befejezheted a profilod végleges kitöltését, meghívhatsz ismerősöket és elkezdhetsz tartalmakat is gyártani! Ha a profilod kitöltését már megtetted a korábbiakban, akkor itt tudod leellenőrizni az adatokat. Természetesen az adatok a későbbiekben módosíthatóak!

 

Új menüpontok az üzleti fiókodban

Menj a kezdőképernyőre és jobb oldalt lent kattints a profilodra. Az így megjelenő képernyőn láthatod az új menüpontokat:

– Profil módosítása

– Kiemelések

– Elemzések

A Profilmódosításával már megismerkedhettél, az Elemzés menüpont pedig az oldalad látogatottságát és az aktivitásokat naplózza. Ami számodra érdekesebb, az a Kiemelések menüpont. Ezzel tudsz kiemelni olyan sztorikat, bejegyzéseket, amiket hirdetni szeretnél. A kiemeléshez szükséges jó minőségű, figyelemfelkeltő képeket használni. A Kiemelés megtétele után várnod kell, amíg elbírálja a rendszer a hirdetés szabályosságát.

Reméljük nemsokára téged is köszönthetünk a céges Instagram oldal felhasználói között.

 

Ha tetszett ez a cikk, ne felejtsd el másokkal is megosztani.