Mit jelent a coworking?

A digitális világ fejlődésével és az online vállalkozók elterjedésével egyre nagyobb igény van a coworking irodák, azaz a közösségi irodák létezésére. Ha olyan szülő vagy, akinél kicsi gyerekek hangoskodnak a háttérben, egymás agyára mentek a lakótársaiddal a meetingek miatt, vagy nincs kialakított dolgozószoba és a kanapé már sehogy sem kényelmes, akkor remek alternatíva lehet egy coworking iroda. Előfordul az is, hogy szükséged van egy videóanyag felvételére, de nem akarsz emiatt nagyobb kiadásba bocsátkozni. Neked is nehezebben megy a feladatokra, munkára való ráhangolódás, amikor otthonról dolgozol? Valószínűleg ezt a problémát orvosolni tudja a coworking irodába történő bejárás.

A közösségi irodában találkozhatsz a barátaiddal, részt vehetsz különféle szakmai eseményeken, oktatásokon, közösségi programokon, amiket általában egy nagyszerű csapat szervez. A coworking irodák híresen inspiráló közeget hoznak létre, ahol új emberekkel ismerkedhetsz, szakmai barátságokat köthetsz, így ha igényled a közösséget: akkor számodra ideális megoldást jelent. Némelyik irodában külön szolgáltatás a fix időre bérelhető asztal, bérelhető tárgyaló vagy ingyenes tárgyalóhasználat, néhol van olyan helység, ahol telefonálhatsz vagy online órát tarthatsz úgy, hogy nem zavarod a többieket. A legtöbb helyen remek kávét ihatsz, de van, ahol még ebédelni is tudsz, de előfordul kutyabarát iroda is, így nem kell otthon hagynod kedvencedet.

Nézzünk egy TOP10-es listát a 10 legjobb budapesti coworking irodáról!

#1 UP Center

Nem csak közösségi iroda, hanem egy jó ügyet támogató közhasznú civilszervezet is, akik a Digitális Tudás Akadémia keretein belül fiatalokkal foglalkoznak. Vállalkozóknak a legjobb ár-érték arányú coworking iroda, ahol szakmai rendezvények, közösségi programok, remek infrastruktúra és barátságos staff várja az idelátogatókat; emellett kutya és bringabarát a hely.

#2 Kaptár

Ha fantasztikus közösséget keresel egy inspiráló környezettel, akkor itt a helyed! De ha mégis kicsit elvonulnál, a hangszigetelő üvegfalak mögött megteheted. Rendszeres szakmai események és közösségi programok is várnak.

#3 Impacthub

Órát szeretnél tartani, vagy sokat telefonálsz? Az ImpactHUB-nak külön helységei vannak erre! Különlegességük, hogy ingyenes vállalkozói programjuk van, ahol segítenek a vállalkozással kapcsolatos kérdéseidben, elakadásaidban.

#4Flow

Nem kifejezetten coworking iroda, inkább egy remek, nyugodt kávézó, ahol dolgozhatsz! Két nagyobb helység és egy terasz vár, ahol mindig találsz egy helyet! Ráadásul vegán ételeik is vannak!

#5Loffice Budapest

Teljesen új épületükkel biztosan levesznek a lábadról, emellett remek és rugalmas staff és rengeteg szuper közösségi program és szolgáltatás vár rád. Ha ez nem lenne elég, bérelhetsz raktárat, vagy székhely-szolgáltatást is vállalnak.

#6Kubik

Egy igazán otthonos iroda, ahová éjjel-nappal bemehetsz. Kiterjedt nemzetközi irodahálózattal rendelkezik, rendszeres szakmai eseményeket is tartanak.

#7HUBHUB

Állatbarát iroda, ami remek meetupokat és jótékonysági eseményeket is szervez!

#8Szikra Coworking Space

Igazi közösséget létrehozni törekvő iroda remek programokkal! Kell egy Szikra az ötleted megvalósításához? Biztosan találni fogsz hozzá valakit!

#9 Urbanfood

Kreativitásra ösztönző kávézó-közösségi iroda, ahol ehetsz, ihatsz és kényelmesen dolgozhatsz!

#10 Lumen

Otthonos munkakörnyezet, remek kávé és zenés, illetve művészeti programok várnak esténként.

Ha kedvet kaptál egy közösségi iroda látogatásra, kipróbálnád milyen egy teljesen más környezetben dolgozni (akár csak pár napot) válassz a listából és foglalj magadnak egy asztalt.

A közösségi irodák mellett szól, hogy nagyon hamar és egyszerűen lehet új kapcsolatokat építeni, új ügyfeleket vagy megrendeléseket szerezni. Tipp: hagyd kinn véletlenül a névjegykártyádat magad mellett az asztalon vagy készíttess matricát a laptopodra. Tuti észre fognak venni 🙂

 

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el másokkal is megosztani.