A legjobban kisvállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak érdemes a főcím elolvasása után most azonnal lentebb görgetni.

Összegyűjtöttük olyan ingyenes szoftverek, online alkalmazások listáját, amivel a vállalkozásod szintet léphet, hatékonyan intézheted a teendőidet, időt spórolhatsz és jóval eredményesebben dolgozhatsz.

Projekt management eszközök

Trello – trello.com

Könnyen a kedvenc projket management eszközöddé válhat -így történt ez velünk is- és számtalan kis és közepes vállakozás használja.  Szuper kreatív blogot is üzemeltetnek, amely megmutatja, hogyan használd a termékeiket, hogyan szervezd az életedet, szabadulj meg a stressztől ünnepi időszakban, vagy szervezz céges bulit – persze mindezt a Trello segítségével.

Alternatív lehetőségként nézd meg az Asana-t is, asana.com. Csapatmunka, e-mailek nélkül. Szintén egy web alapú projekt management rendszer. A felhasználók feladatokat hozhatnak létre és hozzárendelhetik saját magukat, vagy más csapattagokat. Minden tag hozzáférhet a feladathoz, megjegyzéseket fűzhet hozzájuk és frissítheti az előrehaladást. Az Asana 15 fős csapat létszámig ingyenes.

Ha komplexebb feladatokkal foglalkoztok, érdemes a Slack-et kipróbálni (slack.com) A szervezeti célokat könnyebb teljesíteni ha a csapatok együtt dolgoznak. A Slack többcsatornás kommunikációs felületet biztosít, például videdóhívás, autdióhívás, integrált fájlmegosztás, csoportos beszélgetés formájában. Bizalmas fájlok biztonságosan megoszthtók harmadik fél bevonása nélkül.

Eszközök, amelyekkel időt takaríthatsz meg

 LastPass jelszókezelő – lastpass.com

Nem kell többet visszaemlékezned a jelszavaidra különböző oldalakon, ezt a LastPass megteszi helyetted. Sőt, biztonságosan megoszthatod másokkal, akiknek szintén van LastPass fiókjuk.

HootSuite – hootsuite.com

A HootSuite Free segítségével több közösségi média oldalt kezelhetsz, posztokat ütemezhetsz . Ezenkívül nyomon tudod követni, hogy hány követőd van az egyes közösségi média platformokon, és ellenőrizheted, hogy mely bejegyzések generálják a legtöbb kattintást. Ha vállalkozásod növekszik, akkor válatszhatsz további három prémium terv közül, amelyek hozzáférést biztosítanak további profilokhoz, elemzésekhez és több felhasználóhoz.

Marketing eszközök

 MailChimp- mailchimp.com

A MailChimp az egyik legjobb és legnépszerűbb e-mail marketing platform a piacon. A szolgáltatás ára attól függ, hogy hány feliratkozód van és hány e-mailt küldesz havonta. Ha vállalkozásodnak kevesebb mint 2.000 e-mail feliratkozója van, akkor imádni fogod a Mailchimp Forever ingyenes csomagját.

Beépített űrlapok segítségével könnyen automatizálhatod a hírlevél küldést. A tökéletes üzenet megalkotásához használd a Mailchimp drag-and- drop (azaz fogdd és vidd ) tervezőjét és e-mail sablonját. Ha többet akarsz olvasni a hírlevélküldésről, itt megteheted.

LinkedIn- linkedin.com

Sokkal több mint egy közösségi média oldal. Ez lehet a vállalkozásod online névjegykártyája, ahol igazán szakértői státuszban tüntetheted fel magad. Remek hely új üzleti kapcsolatok felkutatására, álláshirdetések publikálására, portfólió készítéshez.

Canva- canva.com

Grafikusként a Photoshop vagy valamelyik másik Adobe termék mellett kellene kampányolnunk, de tudjuk, hogy a kisvállalkozásoknál dolgozók többsége nem jártas ilyen szoftverek használatában. De nem is kell, mert Canva-val szinten mindent meg lehet oldalni, ami az online képszerkesztést illeti. Nem csak hogy teljesen ingyenes, hanem minimális tanulást követően a sablonok, ikonok, formák, ingyenes grafikák felhasználásával profikat meghazudtoló képeket lehet alkotni. Ha csak inspirációra van szükséged a következő Facebook posztodhoz, érdemes az előre kitalált elrendezések között nézelődni.

Ha tetszett ez a cikk kérlek oszd meg másokkal is.